header banner
Default

De cryptobeurs Binance verlaat Nederland vanwege de weigering van DNB om een licentie te verstrekken


  • Cryptobeurs Binance vertrekt van de Nederlandse markt, nu duidelijk is dat het geen toestemming krijgt van De Nederlandsche Bank (DNB) om hier te mogen ondernemen.
  • Per direct kunnen nieuwe Nederlandse gebruikers zich al niet meer aanmelden, vanaf 17 juli kunnen alleen nog bezittingen van het platform worden afgehaald.
  • Vorig jaar kreeg Binance al een boete van ruim 3,3 miljoen euro van DNB, omdat de beurs zijn diensten aanbood zonder een wettelijk vereiste registratie.
  • Lees ook: Cryptoplatform Litebit stopt ermee: klanten kunnen overstappen naar Bitvavo

Eigenaars van cryptomunten zoals bitcoin kunnen in Nederland vanaf volgende maand niet meer handelen via platform Binance. Een van de grootste cryptobeurzen van de wereld krijgt van De Nederlandsche Bank (DNB) geen toestemming om hier te ondernemen en vertrekt daarom van de Nederlandse markt.

Per direct kunnen nieuwe Nederlandse gebruikers zich al niet meer aanmelden, vanaf 17 juli kunnen alleen nog bezittingen van het platform worden afgehaald.

Vorig jaar kreeg Binance al een boete van ruim 3,3 miljoen euro van DNB omdat de beurs zijn diensten aanbood zonder een wettelijk vereiste registratie bij de toezichthouder. Volgens DNB had Binance toen in Nederland een zeer groot aantal klanten.

De miljoenenboete ging over de periode mei 2020 toen de registratieplicht werd ingevoerd tot in ieder geval december 2021. DNB zegt vanwege wettelijke afspraken niet of er een nieuwe boete in de maak was en waarom Binance niet aan de voorwaarden voldeed.

"In algemene zin kun je in zo’n geval wel weer een boete opleggen", zegt een woordvoerder. De registratie, die enkele tientallen crypto-aanbieders in Nederland wel hebben, is nodig om bijvoorbeeld witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.

Nederlanders wordt aangeraden alles van account te halen

VIDEO: BINANCE VERLAAT EUROPA?! - Onderzoek naar Crypto Exchange-alternatieven terwijl Binance Nederland verlaat
Dutch Algotrading

"Bestaande Nederlandse gebruikers krijgen een e-mail met uitgebreide informatie over wat dit betekent voor hun accounts en bezittingen die ze momenteel hebben", meldt de beurs, die gebruikers aanraadt om al hun bezittingen van hun account af te halen.

"Binance is teleurgesteld dat dit noodzakelijk is geworden, maar zal op productieve en transparante wijze blijven samenwerken met de Nederlandse toezichthouders."

Binance zegt dat het elders in de Europese Unie wel vergunningen krijgt, bijvoorbeeld in Frankrijk en Spanje. In de Verenigde Staten is Binance al sinds 2019 verboden. Daarna richtte het bedrijf dochter Binance.US op dat aan alle regels zou voldoen, maar ook die is al in zes staten verboden.

Eerder deze maand kregen het bedrijf en zijn oprichter Changpeng Zhao beurswaakhond SEC achter zich aan omdat Binance.US niet echt losstaat van het moederbedrijf.

LEES OOK: Noord-Koreaanse hackers stalen voor miljard aan crypto in de afgelopen 5 jaar, door zich voor te doen als recruiters, IT-medewerkers en ambtenaren

Sources


Article information

Author: Nichole Pacheco

Last Updated: 1703914082

Views: 679

Rating: 3.7 / 5 (72 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nichole Pacheco

Birthday: 1937-07-23

Address: 765 Amber Trail, Romerobury, NV 69362

Phone: +3947231157962683

Job: Article Writer

Hobby: Quilting, Painting, Card Games, Rowing, Board Games, Crochet, Table Tennis

Introduction: My name is Nichole Pacheco, I am a steadfast, risk-taking, cherished, rare, resolved, unguarded, variegated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.